31. ledna 2013

Lavera Basis sensitiv krém na ruce

Zdravím,

po delší odmlce přináším mazací recenzi. Jak jsem již psala, úplně jsem propadla přírodní kosmetice. V prosincovém Ladyboxu jste mohli najít miniaturku krému na ruce Basis sensitiv od Lavery. Protože mě zaujalo složení krému a učarovala vůně, bylo jasné že poběžím pro plnou velikost.Tak se i stalo, krém mám téměř vypotřebovaný (minibalení si šetřím v kabelce) a rozhodně si koupím další, ale pojďme se už na něj podívat blíže.


O značce Lavera: Toto je moje první zkušenost s kosmetikou Lavera, troufám si říct, že není poslední. Jako firma Weleda, i Lavera má zajímavou historii. Za vznikem a vedením této značky stojí Thomas Haas, značka Lavera je asi 45 let stará. Výchozím požadavkem je používat jen rostlinné složky a přitom zachovat přírodní zdroje a ekosystémy. Produkty značky Lavera jsou dermatologicky testované. Lavera se pyšní certifikátem Natrue. Vybírat můžete z velké škály kosmetických produktů, péče o tělo, vlasy, v nabídce najdete i dekorativní kosmetiku a další výrobky.
Mě osobně zaujaly záruky Lavery, např. slibuje, že výrobky neobsahují vazelínu, silikon, ani jiné ropné produkty,syntetické konzervanty, barviva, emulgátory a parfémy. 

Basis sensitiv krém na ruce
Balení krému je plastová tubička s výklopným uzávěrem. Uzávěr mi přijde mnohem lepší než šroubovací víčko, které u krémů na ruce bývá a má tendenci se někam zakutálet. Design obalu je ve jménu bílé a světle modré barvy, působí čistě a decentně. 

Složení krému je na zadní straně:
Water (Aqua), Glycine Soja (Soybean) Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Alcohol*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Glycerin, Hydrogenated Palm Glycerides, Stearic Acid, Cellulose, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Xanthan Gum, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Calendula Officinalis Flower Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract*, Hydrogenated Lecithin, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Lysolecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Fragrance (Parfum)**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol** * suroviny z kontrolovaného ekologického zemědělství ** přírodní esenciální oleje

Krém obsahuje kromě jiných složek bambucké máslo a mandlový olej, samozřejmě v BIO kvalitě. Konzistence krému je hustější, ale nemastná,opravdu je poznat bambucké máslo a oleje, přitom se rychle vstřebává.Pokožka je po nanesení krému hydratovaná, jemná. Vůně krému je opravdu příjemná.

Hodnocení: Krém na ruce Lavera Basis sensitiv hodnotím výborně, dosud nejlepší krém na ruce jaký jsem měla. Líbí se mi, jak moje ruce rozmazluje. Určitě koupím znovu, hned jak dopotřebuji toto balení.
                                                                                                                                                                 Minibalení a plné balení
  


Děkuji bohu za DM drogerii, kde mají převážnou část kosmetiky, kterou nakupuji, protože jinak bych se musela asi odstěhovat na poštu :-D Kosmetika Lavera je dostupná v Drogerii DM, v obchůdcích zdravé výživy a na vybraných internetových eshopech, seznam prodejních míst zde. Balení 75 ml, moc: 118,-Kč.


Jaký je váš názor na přírodní kosmetiku?
Máte nějaký oblíbený krém na ruce?
Krásný čtvrteční večer všem! 
S pozdravem Markéta xoxo

7 komentářů:

  1. s laverou spolupracuji a musím říct, že zatím ozkoušené výrobky bezva ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Moje oblíbené krémy na ruce jsou od Essence :-) Značku Lavera znám, ale zatím jsem od této značky nic nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Essence krém na ruce jsem jednou měla, s jogurtovými proteiny myslím :-)

      Vymazat
  3. Lavera je hodně oblíbená, ale já se k ní pořád ještě nedostala blíže. Budu muset začít:)

    OdpovědětVymazat